REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře grilované na plechovce piva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu jak název říká, menší kuře posazené na plechovce piva, grilované pod poklopem grilu dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete o váze 1,5-2 kg
1 ksplechovky piva 0,33 l
1/4 kscitrónu
2 lžičkysladké papriky
2 lžičkytmavého třtinového cukru
2 lžičkysoli
1 lžičkapráškové hořčice
1/2 lžičkysušeného tymiánu
1/4 lžičkysušeného česneku
1/2 lžičkymletého černého pepře
2 lžícemásla

Postup:

1. V misce smícháme cukr, papriku, pepř, hořčici, tymián, česnek a sůl
2. Odlijeme 1/
2 piva a do druhé poloviny, v plechovce, naopak přidáme jednu lžičku sypké kořenící směsi (pozor, pivo napění!)
3. Očištěné, omyté kuře necháme oschnout, pak do břišní dutiny dáme lžičku kořenící směsi, zvenku kuře potřeme máslem a posypeme zbývajícím kořením
4. Okořeněné kuře nasadíme břišní dutinou na plechovku piva, tak, aby váha byla na stehnech a plechovce, křídla přetočíme dozadu
5. Krk kuřete ucpeme čtvrtkou citrónu, aby neunikala žádná pára
6. Kuře postavíme na gril s poklopem a grilujeme 90-120 minut, během grilování ho poléváme zbylým pivem.

Doporučení:

Stejným způsobem můžeme kuře upéci v troubě při teplotě kolem 180 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy