REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuličky z králičího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuličky z králičího masa, bůčku, králičích jater a dalších ingrediencí, podušené na cibulovém základě doměkka.


Ingredience:
1 kskrálíka
1 ksvejce
1 ksžemle
1 ksmenší cibule
250 gvepřového bůčku
100 gkráličích jater
1 lžičkacitronové šťávy
1 lžičkanasekané petrželky
1 lžičkasardelové pasty
1 lžičkavegety
špetka majoránky
rostlinný olej
hladká mouka
máslo
voda
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka vykostíme, maso nakrájíme na kostky, z kostí uvaříme ve slané vodě vývar, očištěný, vykostěný bůček nakrájíme na menší kousky a společně s králičím masem a játry na jemno semeleme
2. K mletému masu přidáme rozklepnuté vejce, lžíci mouky, navlhčenou, na malé kousky nakrájenou žemli, sůl, vegetu, nadrobno nasekanou petrželku, špetku majoránky, dobře vše promícháme a rukama tvoříme koule, lehce je zploštíme, obalíme v mouce a opečeme ze všech stran na oleji
3. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme opečené koule, zalijeme částí vývaru, dusíme doměkka, pak masové koule vyjmeme a uchováme v teple
4. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem, přidáme sardelovou pastu, dobře promícháme, krátce povaříme, šťávu přecedíme, ochutíme citronovou šťávou, zjemníme kouskem másla, vrátíme zpět masové koule a už jen vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy