REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krvavá jablka s červy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Až se u vás zastaví koledníci a spatří krvavá jablka prolezlá gumovými červy, s hrůzou v očích ihned zalitují, že zaklepali právě na vaše dveře! Fotografie k receptu podle blogerky Petry Novotné.


Ingredience:
Na čtyři porce:
4 ksjablka
1 kstabulka bílé čokolády
rybízová nebo jahodová marmeláda
Na ozdobu:
želatinoví červíci HARIBO Wummies

Postup:

1. Nejprve nechte rozpustit čokoládu nad vodní lázní
2. Než se čokoláda roztopí, dejte jablka na chvilku do mrazáku, aby byla pořádně vychlazená, až je budete polévat čokoládou
3. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, nechte ji asi 10 minut odstát, aby trochu zhoustla
4. Vyjměte jablka z mrazáku a polijte je pomocí lžíce čokoládou zhruba do poloviny
5. Pokud čokoláda nezatuhne hned, uložte ji ještě na chvíli do lednice
6. Trochu čokolády si nechte stranou pro nalepení červů.
7. Pomocí mašlovačky lehce pomažte vršky jablíček červenou marmeládou tak, aby trochu stekla po bílé čokoládě a připomínala krev
8. Každého červíka HARIBO pomažte čokoládou a přilepte na jablko. Pár červů dejte i na talíř okolo jablek.

Poznámka:

Zdroj: www.haribo.com.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy