REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí steaky zapečené s madelandem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené krůtí maso spolu s vařeným chřestem, posypané strouhaným madelandem, zapečené dozlatova.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
300 gzeleného chřestu
200 gmadelandu
50 gmásla
olej na pečení
mletý bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Krůtí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, lehce po obou stranách naklepeme, osolíme a opepříme
2. Čerstvý zelený chřest oloupeme pod hlavičkou směrem dolů, když je dolní konec dřevnatý odřízneme ho, chřest dáme do vroucí osolené vody, povaříme asi 5 minut, pak ihned ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat
3. Připravené steaky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, přendáme do zapékací misky, položíme na ně uvařený chřest, posypeme strouhaným madelandem, pokapeme rozpuštěným máslem, dáme do vyhřáté trouby, podle potřeby podlijeme trochou vody a dozlatova zapečeme.

Doporučení:

Podáváme s pečenými bramborami.

Poznámka:

Madeland je polotvrdý sýr s tvorbou ok v těstě, který v sobě spojuje vláčnou konzistenci se vzhledem sýra ementálského typu. Má sladkou chuť s ořechovým podtónem, smetanově žlutou barvu, vláčnou a pružnou konzistenci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy