REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí špízy s ananasem a houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované špízy s ananasem, krůtím masem a žampiony, zabalené do olejem potřeného alobalu, grilované na rozpáleném grilu nebo pečené ve vyhřáté troubě.


Ingredience:
500 gkrůtího masa
200 gčerstvého ananasu
200 g žampionů
100 gšunky
olej na potření alobalu
sůl
Na marinádu:
4 lžíceolivového oleje
1 lžícemedu
kari koření
mletý bílý pepř

Postup:

1. Krůtí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na velké kousky, osolíme a šunku nakrájíme na kostky
2. Ananas zbavíme tvrdé kůry, podélně překrojíme na polovinu, nakrájíme na plátky, pak na kostky a očištěné větší žampiony na polovinu
3. Připravíme si marinádu; smícháme olivový olej s kari kořením, bílým pepřem a medem
4. Na grilovací jehlu nebo špejli napíchneme postupně krůtí maso, šunku, ananas, žampiony a tak připravíme všechny špízy
5. Špízy potřeme marinádou, necháme dvě hodiny v chladu odležet, pak špízy zabalíme do olejem potřeného alobalu, dáme na rozpálený gril nebo do vyhřáté trouby a za občasného obracení je opečeme ze všech stran.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy