REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí sekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucená sekaná z krůtího masa smíchaná s dalšími ingrediencemi, vytvarovaná do tvaru šišky a upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 gkrůtího mletého masa
50 gstrouhanky
100 mlmléka
1 lžícestrouhaného křenu
1 lžícehořčice
4 ksstroužků česneku
4 ksbílků
1 kscibule
mletý pepř
voda
tuk
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a oloupaný česnek prolisujeme
2. Do mísy vložíme mleté krůtí maso, přilijeme mléko, přidáme strouhanku, bílky, strouhaný křen, hořčici, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, podle chuti osolíme, opepříme a všechno dobře promícháme
3. Z připravené hmoty vytvarujeme šišku, dáme do tukem vymaštěného pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání vodou při 180 °C asi 40 minut, až maso získá zlatavou kůrčičku.
4. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami.

Doporučení:

Můžeme podávat i za studena s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy