REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí rolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené a pak se zeleninou podušené rolky z krůtích prsou naplněné šunkou, šalvějí a sýrem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gkrůtích prsou
80 gtvrdého sýra
4 ksplátky dušené šunky
4 kslístky šalvěje
2 ksrajčat
1 ksstonek řapíkatého celeru
1 ksmrkve
125 mlmasového vývaru
50 mlčerveného vína
2 lžíceolivového oleje
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Krůtí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na čtyři stejně velké plátky, lehce je naklepeme přes mikrotenovou fólii, osolíme a okořeníme pepřem
2. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, lístek šalvěje a posypeme je na jemno nastrouhaným sýrem
3. Plátky zatočíme do závitků a každý převážeme provázkem nebo zajistíme párátky
4. Mrkev spolu s řapíkatým celerem důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, rajčata nařízneme, spaříme, oloupáme a nakrájíme na menší kousky
5. Na rozpáleném oleji rolky opečeme ze všech stran dozlatova, pak je vyjmeme a uchováme v teple
6. Ve výpeku z masa krátce podusíme nakrájenou zeleninu, vložíme k ní zpět krůtí rolky, podlijeme je vývarem a vínem a dusíme doměkka
7. Nakonec šťávu dochutíme solí a pepřem.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme ke krůtím rolkám vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy