REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí rolky se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky krůtího masa obložené šunkou, tvrdým sýrem, na nudličky nakrájenými broskvemi a avokádem, okořeněné, stočené do rolky a podušené doměkka, servírované přelité smetanovou omáčkou, ozdobené opečenými mandlovými lupínky.


Ingredience:
800 gkrůtích prsou
60 gmásla
50 g mandlových upínků
500 mldrůbežího vývaru
3 lžícesmetany ke šlehání
2 lžícehladké mouky
4 půlkykompotovaných broskví
8 kstenkých plátků tvrdého sýra
8 kstenkých plátků šunky
1 ksavokáda
mletý pepř
sůl
Na ozdobení:
2 lžícena kostičky nakrájeného avokáda
1 svazečekzelené petrželky

Postup:

1. Krůtí maso odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na 8 stejně silných plátků, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. Z kompotovaných broskví slijeme nálev, nakrájíme na nudličky, avokádo rozpůlíme, lžičkou vyjmeme pecku, oloupeme a dužinu nakrájíme také na nudličky
3. Na každý kousek masa položíme plátek šunky i sýra, rozložíme na ně nudličky broskví i avokáda, dobře zavineme, zavážeme režnou nití a v kastrolku na rozehřátém másle za stálého obracení opečeme rolky dozlatova, potom je zalijeme polovinou vývaru a dusíme pod pokličkou doměkka
4. Měkké rolky vyjmeme, opatrně zbavíme nití, uložíme na teplé místo, vývar vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, krátce osmažíme, zalijeme zbytkem vývaru, dobře prošleháme a za častého míchání šťávu povaříme 15 minut, nakonec šťávu stáhneme z ohně a vmícháme do ní smetanu
5. Mandlové lupínky opečeme na sucho v teflonové pánvi, rolky rozdělíme na talíře, posypeme lupínky, přelijeme smetanovou omáčkou a zdobíme snítkou petrželky.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou těstovinové nudle smíchané na kostičky nakrájeným avokádem nebo různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy