REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí roládky v broskvové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí řízky plněné rajčaty, ovčím sýrem, vlašskými ořechy a bazalkou, stočené do roládky, podušené doměkka s červeným vínem.


Ingredience:
4 kskrůtích řízků
150 gzakysané smetany
100 gbroskví
200 mlslepičího vývaru
200 mlčerveného vína
2 lžícerajčatového protlaku
mletý pepř
olej
sůl
Na nádivku:
200 govčího sýra
100 grajčat
50 g jader vlašských ořechů
1 svazekbazalky

Postup:

1. Očištěné krůtí řízky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, pak je důkladně potřeme olejem a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odležet
2. Omytá rajčata rozkrojíme, lžičkou vybereme semínka, zbytek dužiny nakrájíme na jemno, přidáme nadrobno nasekanou bazalku, nastrouhaný ovčí sýr, na jemno umleté ořechy a vše dobře promícháme
3. Na krůtí plátky rozdělíme připravenou směs, zavineme je, upevníme párátky a na rozehřátém oleji roládky ze všech stran opečeme
4. K masu přidáme rajčatový protlak rozmíchaný ve slepičím vývaru, přilijeme červené víno a přikryté dusíme zvolna doměkka (asi 30 minut), pak pokličku sundáme, do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, necháme provařit a nakonec přidáme na plátky nakrájené broskve.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy