REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí prsa se žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na nudličky nakrájené krůtí maso, opečené se žampiony, pórkem, cibulí a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gkrůtích prsou
250 gžampionů
50 gpórku
1 ksčervené cibule
50 mlrostlinného oleje
250 mlbílého vína
1 lžičkaworchesterské omáčky
mletý pepř
petrželka na ozdobení
sůl

Postup:

1. Očištěná krůtí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme 10 minut odpočinout
2. V pánvi na rozehřátém oleji zprudka opečeme ze všech stran krůtí nudličky, pak je vyndáme a uchováme v teple
3. Na vypečeném tuku zpěníme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na čtvrtiny nakrájené žampiony, orestujeme je a nakonec přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek
4. Vše zlehka promícháme, zalijeme vínem a vaříme, dokud se tekutina nevyvaří na polovinu, pak dochutíme solí, pepřem, worchesterskou omáčkou, přidáme maso a krátce vše prohřejeme
5. Podáváme s dušenou rýží a ozdobíme na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy