REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí prsa na rozmarýnu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí prsa potřená utřeným česnekem se solí, posypaná nadrobno nasekaným rozmarýnem a upečená v troubě doměkka.


Ingredience:
600 g krůtích prsou
3 lžíceoleje
2 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
3 ksstroužky česneku
1 kssnítky čerstvého rozmarýnu
voda
sůl

Postup:

1. Krůtí maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potřeme oloupaným, utřeným česnekem se solí, dáme do pekáčku, přelijeme olejem, podlijeme trochou vody a posypeme nadrobno nasekaným rozmarýnem
2. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna při 180 °C za občasného přelévání masa výpekem a podle potřeby podlévání vodou doměkka
3. Měkké maso vyndáme a nakrájíme na plátky
4. Výpek zaprášíme moukou, krátce orestujeme, přidáme máslo, podle potřeby rozředíme vodou, povaříme asi 8 minut, maso vrátíme zpět a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s divokou rýží nebo vařenými bramborami.

Poznámka:

Divoká rýže: Divoká rýže, anglicky zvaná wild rice, jsou vlastně semena rostliny Zizania palustris rostoucí divoce v mělčinách vodních toků a jezer v americkém státě Minesota a sousední Kanadě. Tato rýže je velice pracně ručně sklízena místními Indiány podle indiánkých rituálů a proto je relativně drahá. Před kuchyňskou úpravou je důležité divokou rýži přebrat, nejlépe však je vyplavit nečistoty studenou vodou. Divoká rýže vyžaduje o něco delší dobu varu než běžné druhy, navíc je nutné dát pozor na převaření, které způsobí zmazovatění pokrmu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy