REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí pečínka na másle a majoránce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc v majoránkovém másle naložené osolené stehno z krůty, druhý dem upečené pěkně dozlatova spolu se slaninou a máslem, dostatečně podlité vodou.


Ingredience:
1 kschlazené krůtí stehno
100 gmásla
50 gslaniny
1 lžícemajoránky
sůl
voda na podlévání

Postup:

1. Z uvedeného množství másla si kousek ukrojíme, necháme roztopit, přidáme v dlaních rozemnutou majoránku, promícháme, osolené maso majoránkovým máslem potřeme, necháme přes noc odpočívat v lednici
2. Slaninu pokrájíme na nudličky, přidáme maso, půlku uvedeného množství másla, podlejeme trochou vody a přiklopené pečeme v troubě na 200 °C cca 2 hodiny, během pečení poléváme výpekem, případně přidáme vodu
3. Tak 20 minut před koncem pečení sundáme pokličku a necháme dopéct dozlatova.

Doporučení:

Podáváme například se zelím a knedlíkem, ale hodí se i dušená rýže.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy