REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí játra na tymiánu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na slanině a sádle restované kousky krůtích jater, pak dušené s tymiánem, mletou paprikou a dochucené česnekem.


Ingredience:
600 gkrůtích jater
50 ganglické slaniny
400 mlmasového vývaru na podlévání
2 lžícepolohrubé mouky
1 lžičkasušeného tymiánu
1 lžičkasladké papriky
1 lžičkapepře
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná játra nakrájíme na plátky a v misce smícháme s paprikou a pepřem
2. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme
3. Pak přidáme sádlo a rychle osmahneme i játra
4. Zasypeme moukou a po minutě po troškách přidáváme vývar
5. Dusíme do změknutí jater asi 30 minut, podléváme podle potřeby
6. Ke konci přidáme prolisovaný česnek s tymiánem a úplně nakonec směs osolíme.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo jakoukoli jinou přílohou, výborná jsou i s pečivem.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy