REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupicové těsto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto určené například na sladké ovocné knedlíky.


Ingredience:
100 gkrupice
80 ghrubé mouky
1 ksvejce
1/3 lmléka
sůl

Postup:

1. Z mléka a krupice uvaříme hustou kaši (na mírném ohni, za stálého míchání, necháme mléko s krupicí zhoustnout), necháme ji vychladnout
2. Do studené kaše vmícháme vejce a mírně osolíme
3. Přidáme mouku a vypracujeme vláčné těsto
4. Dále postupujeme dle jednotlivých receptů.

Doporučení:

U krupicového těsta je důležité, že se musí po dokončení celého receptu, pokrm ihned servírovat, jinak vám nebude chutnat!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy