REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křupavé Bzenecké okurky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křupavé a voňavé okurky získáte díky dobrému nálevu a správnému postupu zavařování.


Ingredience:
Rozpis na 7 kg okurek:
400 gcukru
120 gsoli
3 lvody
1 lBzeneckého octa
30 kskuliček nového koření
30 kskuliček celého černého pepře
30 kskuliček Sacharinu
4 ksvelké bobkové listy
4 kshřebíčku
1 kskousek celé skořice
1,5 lžícehořčicového semínka
Ingredience pro jednu sklenici:
5 kskoleček mrkve
3 kskousky křenu
2 kskolečka cibule
1 ksvětvičky kopru

Postup:

1. Do 3 l vody hodíme veškeré koření a dáme vařit
2. Jakmile voda začne bublat, přidáme cukr, sůl, Sacharin a ocet, vaříme 15 minut, pak nálev přecedíme
3. Do každé sklenice narovnáme okurky, mezi ně přidáme kolečka mrkve, cibule, kousky křenu a větvičky kopru, zalijeme nálevem
4. Zavařovací sklenice důkladně uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy