REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krocan s klikvou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční vánoční krocan na čínský způsob. Ve woku orestované kousky kuřecích prsíček spolu s kousky klikvy, konzervovaných jedlých kaštanů a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kskrocaního prsního řízku
100 gkonzervovaných jedlých kaštanů
50 gčerstvé nebo zmražené klikvy
15 gstonku zázvoru
4 lžíceklikvové omáčky
3 lžícesvětlé sójové omáčky
2 lžíceslunečnicového oleje
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Z prsního řízku odstraníme případnou kůži, maso nakrájíme na kousky
2. Ve velkém předehřátém woku (velké hluboké pánvi) rozehřejeme slunečnicový olej, maso v něm zprudka orestujeme
3. Ostrým nožem pokrájíme stonek zázvoru, přidáme ho k měkkému masu spolu s klikvou a restujeme na oleji dokud klikva nezměkne
4. V této fázi přidáme jedlé kaštany, klikvovou a sójovou omáčku, pokrm osolíme a dochutíme pepřem, vše necháme chvíli probublat.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme dušenou rýži nebo například opečené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy