REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovička zapečená s mascarpone plátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na oleji opečené plátky krkovičky, dopečené v troubě na zkaramelizované cibulce a rajčatech, obložené plátky mascarpone.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky krkovice s kostí či bez
3 ksvelké cibule
500 grajčat (ale klidně i více)
2 lžícerýžového octa
2 lžícesádla
1 lžícetřtinového cukru
1 baleníplátkového sýra mascarpone s růžovým pepřem (Lidl - fa Pilos)
bazalkové lístky
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Maso po umytí a osušení naklepeme a nařízneme okraje, osolíme, opepříme nebo použijeme oblíbené koření
2. Na rozpáleném sádle (může být i jiný tuk) zprudka osmahneme z každé strany tři minuty
3. Maso dáme do pekáče či jiné nádoby, ve které ho pak budeme péci
4. Ve výpeku osmahneme na céčka nakrájenou cibuli, přidáme na půlky nebo čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme, vsypeme cukr a necháme lehce zkaramelizovat, pak zastříkneme rýžovým octem a ještě krátce povaříme, nalijeme na maso
5. Na každý plátek masa dáme dva plátky sýra, vyjde to akorát, je jich tam právě osm
6. Dáme pod pokličku a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 40 minut, během pečení můžeme podlít, já nepodlévala
7. Bez pokličky pečeme dalších zhruba deset minut.

Doporučení:

Podáváme např. s jasmínovou rýží a na talíři pohážeme natrhanými bazalkovými lístky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy