REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovička po zbojnicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložená krkovička zastříknutá destilátem, nejprve restovaná a pak krátce podušená. S houbami, slaninou a červenou paprikou.


Ingredience:
600 gkrkovice
100 gslaniny
15 gsušených hub (nebo 150 g čerstvých)
2 dlvývaru
5 clborovičky (nebo ginu)
2 ksstroužku česneku
1 ksčervené papriky
1 kscibule
hladká mouka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Krkovici nakrájíme na plátky, potřeme česnekem, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme hodinu odležet
2. Plátky krkovice opečeme z každé strany 5 minut
3. Přidáme nakrájenou slaninu, předem namočené houby, nakrájenou papriku a cibuli
4. Zastříkneme borovičkou nebo ginem a pod pokličkou dusíme 10 minut
5. Na závěr přilijeme vývar, zaprášíme lžící mouky a ještě 5 minut povaříme
6. Plátky krkovice přelijeme houbovou směsí.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy