REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovička na minutku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátek vepřového masa zprudka orestovaný a ochucený hrubě mletým pepřem, pak dopečený v troubě. Nejrychlejší způsob jak připravit dobrý steak z krkovičky.


Ingredience:
Na jednu porci:
1 ksplátku vepřové krkovice (3 cm na výšku)
1 ksplátku másla
2 lžíceoleje
hrubě mletý pepř nebo steakové koření
hrubě mletý pepř nebo steakové koření

Postup:

1. Maso naklepeme hřbetem ruky, na krajích nařízneme, zakápneme olejem, posypeme pepřem nebo kořením (bez soli) a necháme 1/
2 hod odležet
2. Na pánvi (ideální je litinová), rozpálíme trochu oleje a maso zprudka opečeme
3. Z každé strany 3 minuty; pak případně osolíme
4. Vložíme do vyhřáté trouby (180st.) a necháme 10 minut dojít
5. Maso odložíme na prkýnko a necháme jej pár minut „vydýchat“
6. Na horké maso dáme plátek másla a můžeme hodovat.

Doporučení:

Příloha? Třeba čerstvá bagetka.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy