REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovička na cibuli a slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dva plátky krkovice zprudka orestované na oleji spolu s kolečky cibule a kousky anglické slaniny, pak mírně podlité chvíli podušené, pěkně zaklopené.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
300 gkrkovice (dva plátky)
150 ganglické slaniny
2 ksstředně velké cibule
1 dclvody nebo vývaru
grilovací koření
rostlinný olej
pepř
sůl

Postup:
  1. Mírně naklepané plátky krkovice posypeme grilovacím kořením, osolíme a okořeníme pepřem, pokapeme olejem, necháme chvíli odležet zaklopené při pokojové teplotě
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, slaninu na nudličky
  3. Plátky krkovičky zprudka opečeme z jedné strany na dobře rozpáleném oleji, přidáme cibuli a slaninu, zamícháme, maso otočíme a necháme ho zatáhnout i z druhé strany, slaninu s cibulí kolem masa občas zamícháme
  4. Vše podlijeme trochou vody nebo vývaru, zaklopíme a ještě chvíli necháme na mírném zdroji tepla dojít.
Doporučení:

Podáváme jen tak, s pečivem, nebo volíme nějakou vhodnou přílohu, jako rýži, či různě upravené brambory.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy