REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovice se zadělávanou zeleninou a bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V tlakovém hrnci podušené plátky vepřové krkovičky, servírované spolu s vařenými brambory a vařenou zeleninou dle vlastního výběru.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
600-800 gvepřové krkovice
1 kscibule
voda
pepř
sůl
+ koření dle chuti
Na zeleninu:
1 balenílibovolné mražené zeleniny
1 kscibule
voda
ocet
cukr
olej
sůl
Na jíšku:
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
Na brambory:
500 gbrambor
1,5 lvody
1 lžičkakmínu
1 lžičkasoli

Postup:

1. Plátky masa mírně naklepeme, po krajích na několika místech zlehka nařízneme, aby se nekroutily, osolíme a okořeníme pepřem, případně dalším oblíbeným kořením na maso
2. Na oleji, přímo v tlakovém hrnci, dosklovata orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli
3. K cibuli přidáme maso, to zprudka orestujeme, mírně podlijeme vodou a důkladně zavřené v tlakovém hrnci dusíme 15-20 minut
4. Plátky masa servírujeme spolu s vařenými brambory a vařenou zeleninou, podlité šťávou z podušeného masa.

Příprava zeleniny:
1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na malém množství oleje pěkně dosklovata
2. Přidáme zamraženou zeleninu, podlijeme ji trochou vody, vaříme do změknutí
3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku
4. Jíškou zahustíme zeleninu, dochutíme solí, octem a cukrem, chvíli vše provaříme.

Příprava brambor:
1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je důkladně propláchneme, pak necháme důkladně okapat
2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15 minut, až nám brambory změknou, pak slijeme vodu a můžeme je podávat.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy