REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovice dušená na cibulce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované silnější plátky vepřové krkovičky, podušené v tlakovém hrnci na cibulovém základě. Recept z pořadu „Prostřeno“, mírně upravený naší redakcí, vyzkoušený!


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssilnější plátky vepřové krkovice
4 ksvětší stroužky česneku
4 ksvětší cibule
2 kskostky masoxu
130 gsádla
0,5 lvody
vegeta (podravka)
mletý černý pepř
špetka cukru
olej
sůl

Postup:

1. Nakrájenou krkovici na silnější plátky nasolíme, okořeníme pepřem, přidáme trochu vegety (podravky) smíchané se špetkou cukru, potřeme utřeným česnekem a zakápneme olejem, necháme odležet v lednici nejméně 1-2 hodiny
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo 3. Na rozpáleném sádle přímo v tlakovém hrnci zprudka orestujeme maso z obou stran, plátky vytáhneme a ve výpeku osmahneme cibuli hodně dohněda
4. Přidáme asi 0,5 l vody, 2 ks kostky masoxu, vložíme orestované maso, vše ještě okořeníme a osolíme
5. V tlakovém hrnci dusíme 20 minut, maso vytáhneme, uchováme v teple, šťávu vyvaříme do hustější konzistence.

Doporučení:

Pokud potřebujeme více omáčky, šťávu nevyvařujeme, ale zahustíme solamylem nebo hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody, při obou variantách musíme omáčku nechat chvíli mírně probublávat, aby pěkně zhoustla a mouka se důkladně vstřebala.

Poznámka:

Maso naložené přes noc, nebo i 2 dny získá na jemnosti a delikátnosti, při dlouhodobém marinování nebo nakládání masa ho raději nesolíme, jen okořeníme a solíme až těsně před samotnou přípravou. Nasolené maso po delší době pustí šťávu a to je špatně!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy