REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkonšský toč III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená placka z brambor, škvarků, mléka a dalších ingrediencí, stočená do závinu, servírovaná posypaná škvarky.


Ingredience:
1 kgsyrových brambor
500 gzakysaného zelí
200 gvepřových škvarků
500 mlmléka
1 lžičkasušené majoránky
4 ksstroužků česneku
strouhanka podle potřeby
mletý černý pepř
sádlo na vymazání pekáčku
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, opláchneme, nastrouháme na jemno, v míse necháme chvíli odpočinout a pak z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu
2. Pak zalijeme horkým mlékem, přidáme na drobno nasekané škvarky (asi 2 lžíce odložíme stranou), oloupané utřené stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránku a vše důkladně promícháme, pokud je těsto příliš řídké můžeme ho podle potřeby zahustit strouhankou
3. Pekáč s vyšším okrajem vymažeme dobře sádle a vysypeme strouhankou, nalijeme připravené bramborové těsto, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut)
4. Upečenou horkou placku stočíme jako závin, nakrájíme na jednotlivé porce, posypeme zbylými nasekanými škvarky a podáváme s kysaným zelím jako hlavní jídlo, ale můžeme podávat i jako přílohu k masu.

Doporučení:

Místo škvarků můžeme použít nakrájený gothajský salám nebo uzené maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy