REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křidélka v pivní omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí křidélka podušená na cibulovém základě s bylinkami, dopečená v pivní omáčce doměkka.


Ingredience:
8 kskuřecích křidélek
2 kscibule
1 ksčesneku
majoránka
bazalka
tymián
mletý pepř
olej
voda
sůl
Na omáčku:
250 mlsvětlého piva
6 lžickečupu
1 lžíceocta

Postup:

1. Křidélka očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme, půl česneku utřeme a druhou polovinu nakrájíme nadrobno
3. Na rozehřátém oleji křidélka zprudka z obou stran opečeme, dochutíme polovinou utřeného česneku, majoránkou, tymiánem, bazalkou, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody, dusíme 15 minut a nakonec vlijeme rozmíchanou směs piva s kečupem a octem
4. Křidélka v omáčce dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 200 °C doměkka, když je maso měkké a omáčka z části vypečená, přidáme zbylý nakrájený česnek a vše už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy