REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krevety pošírované v omáčce z kokosové smetany s bramborovo-citronovým pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šetrně upravemé krevety s kokosovým mlékem a chutí vanilkového lusku, koriandru, nasekaného zázvoru či limetky. Podávané s bramborovo-citronovým pyré.


Ingredience:
16 kstygřích krevet
2 kslimetky (šťáva a kůra)
2 kscitronů
1 ksvanilkového lusku
400 ml kokosové alternativy smetany Alpro Coconut Cuisine
300 mlsójové alternativy smetany Alpro Cuisine
300 mlsójového nápoje Alpro Soya Original
25 gzázvoru
10 gkoriandru
1 kgbrambor
sůl

Postup:

1. Kokosovou smetanu Alpro Coconut Cuisine přivedeme k varu, přidáme dřeň z vanilkového lusku, koriandr, nasekaný zázvor, limetkovou kůru a šťávu, cukr a vaříme, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu
2. Poté stáhneme na minimální plamen. Přidáme osolené krevety a necháme je v omáčce pošírovat
3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a propláchneme studenou vodou
4. Ve větším hrnci je vaříme v osolené vodě asi 20 minut
5. Vodu z uvařených brambor slijeme a necháme chvíli odstát
6. Mezitím ohřejeme sójovou alternativu smetany Alpro Soya Cuisine a nápoj Alpro Soya Original
7. Přilijeme je k bramborám a přidáme nastrouhanou kůru ze dvou citrónů. Ručním šlehačem vyšleháme hladkou kaši.

Poznámka:

Zdroj: www.alpro.com/cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy