REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křenové fazole

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Luštěninový salát s uzeninou je spojený ochucenou majonézou se strouhaným křenem.


Ingredience:
Na 1 kg:
250 gmajonézy základní
200 gbílých fazolí
120 gměkkého salámu
80 gčerstvého křenu
60 gcibule
25 gocta
15 gcukru
10 gsoli
1 gmletého pepře

Postup:

1. Přebrané fazole propláchneme a namočíme do studené vody
2. Za několik hodin je uvaříme bez soli tak, aby byly měkké, ale nerozvařené
3. Oloupaný salám nakrájíme na nudličky a cibuli na kolečka
4. Vychladlé fazole, salám, cibuli smícháme s majonézou ochucenou strouhaným křenem, octem, cukrem, mletým pepřem a solí.

Poznámka:

– Příprava základní majonézy viz: Majonéza základní .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy