REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křenová majonéza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasická majonéza s přídavkem křenu, česnekové šťávy a petrželky.


Ingredience:
2 ksčerstvých žloutků
1 ksstroužku česneku
2 lžíceocta
1 lžičkasekané petrželky
1 lžičkastrouhaného křenu
1/2 lžičkysoli
1/2 lžičkycukru
1/3 lžičkyhladké nepálivé hořčice
250 mloleje

Postup:

1. Žloutky ušleháme do pěny
2. Přidáme sůl, hořčici, cukr a ocet
3. Za stálého šlehání pomalu přilijeme olej
4. Stroužek česneku prolisujeme, vymačkáme z něj šťávu a tu přidáme do majonézy
5. Vmícháme nastrouhaný křen a sekanou petrželku.

Doporučení:

Cukr je možno vynechat, podle chuti každého. Ocet zašleháváme opatrně, může způsobit sražení vajec.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy