REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémové risotto s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pravé italské risotto podle Nadi Indruchové. Jeho původ je v severní Itálii, blíže ve východním Piemontu, západní Lombardii a Benátkách. Je jedním z pilířů milánské kuchyně.


Ingredience:
1 hrnekrýže Arborio nebo jiné vhodné na risotto
300 gmraženého nebo čerstvého hrášku
600 mlzeleninového nebo kuřecího vývaru
100 mlsuchého bílého vína
4 ksjarní cibulky (jen bílou část)
2 ksstroužky česneku
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
sůl
Na závěr:
100 gparmazánu
2 lžícemásla

Postup:

1. Do hrnce dáme olej a máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
2. Vsypeme rýži (neproplachujeme!) a cca 10 minut, za stáleho míchání, restujeme
3. Přidáme nasekaný česnek, víno a necháme ho zcela odpařit, pak přidáme 1 naběračku vývaru a mícháme, až se „vcucne“, přidáme další naběračku, tento postup opakujeme do změknutí rýže, což trvá 15 – 20 minut
4. Těsně před koncem přidáme hrášek, který jsme si před tím přelili vřící vodou a následně propláchli ledovou
5. Po chvíli přidáme nastrouhaný parmazán a úplně nakonec přidáme chladné máslo
6. Vše promícháme a případně dosolíme.

Doporučení:

1 hrnek – 250 ml

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy