REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehké šlehačkové cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z ušlehané smetany, ztuženého tuku a polohrubé mouky vypracované těsto, vyválené, cukroví z něj vypíchané, upečené a pak obalené v práškovém cukru.


Ingredience:
1 ksušlehané sladké smetany
250 gztužený tuk (Iva)
500 gpolohrubé mouky
cukr na obalení
pečící paprír

Postup:

1. Do šlehačky zamícháme nastrouhaný ztužený tuk a polohrubou mouku, vypracujeme těsto, které vyválíme na pomoučeném vále
2. Z plátu těsta vypichujeme raději menší tvary cukroví (těsto je opravdu křehké a větší kusy se pak lámou), které klademe na plech vyložení papírem na pečení
3. Pečeme (sušíme) v troubě vyhřáté na 150-160 °C asi 15-20 minut
4. Ještě teplé cukroví obalíme v práškovém cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy