REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehké ořechové mušličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasické vánoční cukroví podle receptu televizní kuchařky paní Karolíny Kamberské ve spoluprácí ve spolupráci se značkou FINO.


Ingredience:
280 ghladké mouky
250 gmásla
1 ksvejce
1 lžičkamleté vanilky
moučkový cukr na obalení
Na náplň:
100 gmletých vlašských ořechů
100 gmoučkového cukru
1 lžičkarumu
1 ksbílek
špetka citronové kůry
špetka mleté vanilky

Postup:

1. Máslo nasekejte do mouky, přidejte vejce a vypracujte nejprve nožem a pak rychle rukama hladké těsto, zabalte ho do potravinové fólie a dejte odpočinout na hodinu do chladničky
2. Mezitím smíchejte všechny přísady na náplň, vznikne vám hustá kaše
3. Na pomoučeném válu vyválejte z těsta plát asi 3 mm silný, vykrájejte z něj kolečka vykrajovátkem na linecké cukroví, a poté do středu každého dejte lžičku náplně, nedávejte jí více, protože v troubě nabude a vylezla by vám na plech (pokud se to přece jen stane, po upečení ji snadno oříznete)
4. Naplněné kolečko v půlce přehněte, v ohybu k sobě trochu přitiskněte a v nejširším místě nechte náplň vykukovat, tak vznikne mušlička
5. Troubu předehřejte na 170 °C a mušličky rozložte na plech vyložený pečicím papírem
6. Moučkový cukr prosijte s vanilkou
7. Pečte cca 15–
20 minut, mušličky mají zůstat bledé, po vyndání z trouby je ještě horké opatrně obalte či posypte vanilkovým cukrem (moučkovým cukrem s vanilkou), nelekejte se, že jsou trochu měkké – po vychladnutí se zpevní!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy