REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Královské řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí řízky odleželé v marinádě, pozvolna usmažené na rozehřátém oleji.


Ingredience:
800 g kuřecích prsou
2 lžícesolamylu
olej na smažení
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
3 lžíceostrého kečupu
1 lžíceworcesteru
1 lžičkamleté pálivé papriky
1 lžičkamajoránky
4 ksstroužků česneku
4 ksvajec
špetka chilli

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v solamylu
2. Do větší misky dáme kečup, worcester, majoránku, mletou papriku, chilli, utřené stroužky česneku, rozklepnutá vejce a vše důkladně rozšleháme vidličkou
3. Do připravené směsi naložíme kuřecí řízky a necháme 2 dny odležet (čím déle se maso marinuje tím bude lepší)
4. Po odležení marinované řízky obalené marinádou dáme na rozehřátý olej a pozvolna po obou stranách osmažíme, pak je položíme na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk.

Doporučení:

Podáváme se šťouchanými bramborami a čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy