REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík po zahradnicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králičí hřbet prošpikovaný slaninou, pečený doměkka na zelenině, podlitý vínem.


Ingredience:
600 g králičího hřbetu bez kosti
200 g anglické slaniny
100 gsterilovaných žampionů
100 g mraženého hrášku
300 mlbílého vína
1/2 lžičkynasekaného tymiánu
3 lžíceoleje
2 lžícehladké mouky
2 lžíce kečupu
3 ksstroužků česneku
2 kscibule
2 ksbobkového listu
1 ksmrkve
1 kspórku
1/4 ksmalého květáku
špetka mletého pepře
špetka mleté papriky
voda
sůl

Postup:

1. Očištěný hřbet nakrájíme na kusy, prošpikujeme na hranolky nakrájenou slaninou a potom maso obalíme ve směsi soli, mouky a mleté papriky
2. Králíka zprudka opečeme na rozpáleném oleji v pekáčku, vyndáme ho, do pekáčku dáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou na kolečka nakrájenou mrkev, oloupaný na plátky nakrájený česnek, vše krátce orestujeme, přidáme na růžičky rozebraný květák, hrášek, na kolečka nakrájený pórek, okapané žampiony, kečup a promícháme
3. Na zeleninu položíme porce králíka, posypeme ho špetkou pepře, nasekaným tymiánem, přidáme bobkový list, zalijeme vínem, trochou vody, osolíme a pečeme při 190 °C doměkka (asi 35 – 40 minut).

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy