REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na švestkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušený králik s omáčku z výpeku.


Ingredience:
1 kskrálíka
500 gsušených švestek
60 ghladké mouky
60 gmásla
4 dlčerveného vína
1 lžícerybízového rosolu
2 lžíceocta
4 kszrnek pepře
2 ksbobkové listy
mletý pepř
tymián
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka rozdělíme na porce
2. Zalijeme vínem smíchaným s octem, kořením a necháme proležet 24 hodin
3. Potom ho osušíme a osmahneme po všech stranách na rozpáleném másle
4. Porce králíka vyndáme, máslo zasypeme hladkou moukou, osmažíme, zalijeme vínem a vodou, dobře rozmícháme a přivedeme k varu
5. Do omáčky přidáme porce králíka, namočené a okapané švestky, mletý pepř, sůl a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka
6. Před podáváním do šťávy vmícháme rybízový rosol.

Doporučení:

– Příloha: Smažené bramborové krokety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy