REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na rozmarýnu II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Po porcích v troubě upečený, slaninou prošpikovaný, cibulí a česnekem obložený králík, podlitý červeným vínem a ochucený rozmarýnem a dalším kořením.


Ingredience:
1 kskrálíka
2 kscibule
1 ksstroužek česneku
2 lžícerajského protlaku
1 lžícenasekaného rozmarínu
100 gslaniny
3 dlčerveného vína
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Králíka omyjeme a naporcujeme, jednotlivé porce prošpikujeme klínky slaniny
2. Do pekáče dáme lžíci sádla naskládáme porce králíka, osolíme, opepříme, lehce polijeme vínem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení občas podlijeme troškou vína
3. Po 45 minutách pečení posypeme králíka nakrájenou cibulí, česnekem, zbytkem slaniny a nasekaným rozmarýnem, podlijeme vínem a pečeme až je maso měkké
4. Na závěr do výpeku přidáme rajský protlak a ještě 5 minut necháme péct
5. Porce králíka přelijeme výpekem a podáváme například s vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy