REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce králíka upečené v remosce na cibulovém základě spolu s houbami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
hřbet a dvě stehna z králíka
250 gčerstvých hub
2 ksmenší cibule
2 ksstroužky česneku
1 ksčervené masité papriky
5 lžicoleje
čerstvá petržel
mletý pepř
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Králíka omyjeme, osušíme a naporcujeme na jednotlivé porce
2. Očištěné houby pokrájíme, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, papriku omyjeme, rozpůlíme, vybereme jádra a nakrájíme ji na širší proužky
3. Nádobu remosky vymažeme olejem, vsypeme nakrájenou cibuli, nádobu uzavřeme a cibuli necháme zesklovatět
4. Na orestovanou cibuli vložíme porce králíka, krátce ho opečeme, přidáme česnek, papriku, houby, vše okořeníme kmínem a pepřem
5. Pokrm osolíme, podlijeme vodou
6. Při pečení občas směs promícháme a podlijeme vodou, pečeme, až maso změkne
7. Hotové porce zdobíme snítky čerstvé petrželky.

Doporučení:

Takto připraveného králíka podáváme nejlépe s novými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy