REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na avokádu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králík podušený na cibulovém základě spolu s avokádem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1 kskrálíka
1 ksavokáda
1 ksbobkového listu
2 kscibule
50 mlolivového oleje
100 mlvody
750 mlvývaru z kostí
1 lžícekoření Pomazánkové máslo (Kotányi)
1 lžičkamajoránky
1 lžičkasolamylu
1 lžičkaplnotučné hořčice
1 lžičkatymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme a opepříme
2. Na rozehřátém oleji osmažíme dorůžova oloupané, na kolečka nakrájené cibule, na ně poklademe porce králíka, které ze všech stran orestujeme
3. Pak porce poklademe opláchnutým, osušeným, pecky zbaveným a na menší plátky nakrájeným avokádem
4. Přidáme tymián, bobkový list, koření, pomazánkové máslo, plnotučnou hořčici, vše zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne 5. Nakonec přidáme na jemno promnutou mezi prsty majoránku, solamyl rozmíchaný ve vodě a necháme přejít varem.

Doporučení:

Podáváme s knedlíky nebo noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy