REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík Metternich

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní úprava králíka pro ty, kdo sledují kalorie. Jednotlivé porce zprudka opečené na oleji, okořeněné, přikryté slaninou, upečené doměkka spolu s orestovanou zeleninou a houbami, vše přelité bílým vínem.


Ingredience:
1 ksmladého králíka
200 grůžičkové kapusty
200 gšalotky
200 gmrkve
200 ghub
100 ganglické slaniny
1/4 lhovězího vývaru
1/4 lbílého vína
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Králíka naporcujeme, hlavu, hrudní koš, boky použijeme na polévku
2. Na rozpáleném oleji v pánvi opečeme králičí porce ze všech stran
3. Přendáme do pekáče, poklademe plátky anglické slaniny, osolíme, opepříme, podlijeme hovězím vývarem, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C za občasného podlévání vývarem
4. Na pánvi s olejem, kde jsme opekli porce králíka, přidáme nakrájené houby, mrkev, celou šalotku a růžičkové kapustičky a vše opečeme
5. Když maso v troubě začne měknout, přidáme opečenou zeleninu, zalijeme ji bílým vínem a pečeme doměkka
6. Porce králíka přendáme na talíře, podlijeme šťávou, přidáme dušenou zeleninu a podáváme nejlépe s vařeným bramborem.

Poznámka:

Text foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy