REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík divoký na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované porce králíka, podušené ve vývaru. Šťáva nastavená smetanou a zahuštěná hladkou moukou.


Ingredience:
Pro 6 osob:
1 ksdivokého králíka
80 gmásla
60 gcibule
50 gslaniny
30 ghladké mouky
10 gsladké mleté papriky
1/8 lsladké smetany (mléka)
vývar z králičích (hovězích)
kostí
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka opláchneme a nasekáme ho na porce anebo vykostíme, vykostěné maso nakrájíme na větší kostky
2. Na rozehřátém másle usmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a mírně ji zpěníme 3. Naporcované maso králíka osolíme, vložíme k cibuli, mleté paprice a ze všech stran ho orestujeme
4. Po chvíli podlijeme horkým vývarem a dusíme doměkka
5. Maso vytáhneme a uchováme v teple
6. Do smetany dáme hladkou mouku a dobře ji rozšleháme 7. Pak ji přidáme do šťávy a za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme 8. Podle potřeby omáčku dosolíme a pak do ní vložíme porce králíka a ještě chvíli vše prohřejeme.

Doporučení:

– Příloha: Houskový knedlík, máslové noky nebo dušená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy