REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí stehna plněná nivou a kapari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená stehna plněná směsí z nivy a kapary, obalená plátky slaniny, upečená doměkka.


Ingredience:
4 kskráličích stehen
4 ksplátků anglické slaniny
2 lžíceoleje
150 mlmasového vývaru
100 gnivy
30 gkaparů
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Králičí stehna odblaníme, omyjeme, osušíme, ostrým nožem vykostíme tak, že nařízneme horní část a v kloubu odstraníme kost, spodní část kosti zůstane v mase, lehce stehna naklepeme a mírně osolíme
2. V misce smícháme na hrubo nastrouhanou nivu s kapary, vzniklé kapsy ve stehnech naplníme sýrovou směsí, pak stehna zformujeme do předchozího tvaru a pevně obalíme plátkem slaniny
3. Dno pekáčku potřeme olejem, naskládáme do něho naplněná stehna, podlijeme trochou vývaru a podle chuti opepříme, vložíme do vyhřáto trouby na 190 °C a pečeme doměkka (asi 50 minut) za občasného podlévání vývarem
4. Upečená králičí stehna nakrájíme na plátky, aby při servírování lépe vynikla mozaika náplně a podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy