REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí džuveč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky orestovaného králíka podušené se zeleninou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
800 gkrálíka
500 gpaprik
350 gbrambor
350 grajčat
3 lžíceoleje
4 kscibule
mletá sladká paprika
petrželová nať
mletý pepř
česnek
sůl

Postup:

1. Králíka opláchneme a naporcujeme na kousky
2. Osolíme, okořeníme a orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji
3. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, vše krátce podusíme, pak vmícháme na čtvrtky nakrájená rajčata (zrníčka předem vymačkáme), očištěné, na nudličky nakrájené papriky, oloupané, na plátky nakrájené brambory
4. Doplníme česnek utřený se solí, mletou papriku, nadrobno nakrájenou petrželku
5. Přilijeme šálek horké vody a dusíme pod pokličkou doměkka.

Doporučení:

– Příloha: Chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy