REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krabi vaření

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úprava konzervovaných raků vařením v bílém víně nebo rybím vývaru. Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.


Ingredience:
Pro 6 osob:
3 kskonzervy krabů po 225 g
1/8 lbílého vína nebo rybího vývaru
trochu mletého bílého pepře
trochu zelené petržele
hlavkový salát

Postup:

1. Krabí maso z konzervy vyjmeme, jednotlivé díly od sebe oddělíme, kosticová vlákna odstraníme, trochu opepříme a posypeme nasekanou zelenou petrželí
2. Do hrnce nalijeme šťávu z konzervy, do ní rozložíme vedle sebe krabí maso, podlijeme vínem (rybím vývarem) a na mírném ohni asi 4 minuty povaříme
3. Povařené krabí maso urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme vlastní šťávou a ozdobíme hlávkovým salátem.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory, citrón a majonézová omáčka teplá.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy