REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kozí brada

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z jižní Moravy a Hané, která se vařila v minulosti z čerstvého zelí nebo kapusty a dalších surovin.


Ingredience:
250 ghlávkového zelí
150 gbrambor
50 gslaniny
1,5 lvody nebo vývaru z kostí
2 dlsmetany
1 ksklobásy
hladká mouka
máslo
kmín
ocet
pepř
sůl

Postup:

1. Hlávkové zelí zbavíme povadlých listů a košťálu, nakrájíme na větší kousky v podobě prodloužených trojúhelníků
2. Zelí dáme vařit společně s na kostky nakrájenými  brambory, osolíme, okmínujeme
3. Smetanu promícháme s moukou, vlijeme do polévky, když je zelí i brambory uvařené
4. Vše provaříme, dochutíme octem, pepřem, zjemníme lžičkou másla
5. V pánvi rozškvaříme slaninu, opečeme na ní kolečka klobásy
6. Polévku nalijeme do talířů a ozdobíme lžičkou slaniny a kolečky klobásy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy