REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlety s vídeňským knedlíkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené kotlety se šunkou, párkem a žampiony, servírované s vídeňskými knedlíky.


Ingredience:
Pro 6 osob:
6 ksvepřových kotlet
6 ksžampionů
4 ksnožiček párků
1 kssmetany ke šlehání
1 kszakysané smetany
200 gšunky
1 lžičkahladké mouky
olivový olej
citronová šťáva
mletý pepř
voda
sůl
Na knedlíky:
250 mlmléka
140 ghrubé mouky
6 kshousek
2 ksvajec
olej

Postup:

1. Očištěné kotlety opláchneme, osušíme, zvolna naklepeme, osolíme, opepříme a na troše rozehřátého olivového oleje prudce po obou stranách opečeme a pak je vyndáme 2. Do pánve dáme na nudličky nakrájenou šunku, na kolečka nakrájené párky, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce osmahneme (asi 5 minut)
3. Vše dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, aby vše bylo akorát ponořené, přidáme kotlety a dusíme doměkka (asi 10 minut)
4. Nakonec měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme hladkou moukou smíchanou se zakysanou smetanou a smetanou ke šlehání, dochutíme solí a citronovou šťávou
5. Maso vrátíme, vše už jen prohřejeme a podáváme s vídeňskými knedlíkyPříprava knedlíků:
1.

V míse zalijeme housky mlékem našlehaným s rozklepnutými vejci, pokapeme olejem a necháme chvíli stát
2. Pak přidáme hrubou mouku a ze směsi uděláme (rukama navlhčenýma ve studené vodě) 6 kulatých knedlíků
3. Dáme do vroucí osolené vody a vaříme 8 minut z každé strany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy