REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koroptve na žampionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle upečené koroptve s orestovanými žampiony, podlité vínem.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
2 kskoroptve
250 gžampiónů
40 gsádla
20 gmásla
1 dlčerveného vína
hladká mouka
voda na podlití
sůl

Postup:

1. Očištěné koroptve osolíme, slabě poprášíme moukou
2. Vložíme na předem rozehřáté sádlo, podlijeme vodou a pečeme v troubě při teplotě kolem 190 °C téměř doměkka
3. Žampiony nakrájíme na plátky, orestujeme na másle a společně s vínem přidáme ke koroptvím
4. Vše krátce podusíme a šťávu podle potřeby odpaříme (má být hustá).

Doporučení:

– Příloha: Vařená rýže a brusinkový (jeřabinový, rybízový) kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy