REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koprová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika českých kuchyní, chutná koprová polévka s vložkou brambor.


Ingredience:
1, 5 lvody
0,5 lkyselého mléka nebo smetany
1 svazekčerstvého kopru nebo 2 lžíce sterilovaného kopru
1/2 šálkučerstvých nebo sušených hub
1–2 lžícehladké mouky
1 lžíceocta
4 ksvětší brambory
1 ksstředně velké cibule
1 ksvejce
1 kskostky masoxu
kmín
sůl

Postup:

1. Do hrnce s vodou přidáme oloupanou nadrobno pokrájenou cibuli, lžičku kmínu a houby (sušené předem na 15-20 minut namočíme), dáme vařit
2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, propláchneme je vodou a dáme je do polévky
3. Přidáme v ruce rozmělněnou kostku masoxu a vaříme, až nám brambory změknou
4. V mléce rozmícháme mouku a vlijeme ji do polévky, dobře promícháme a přivedeme ji opět k varu
5. Kopr jemně usekáme a vmícháme do polévky, vše necháme ještě chvíli povařit, přikyselíme octem, přisolíme a po ukončení varu vmícháme rozšlehané vejce
6. Koprovku dále nevaříme, můžeme ji zjemnit lžičkou másla.

Doporučení:

Kdo nemá rád rozšlehané vejce v polévkách, může vajíčko uvařit natvrdo, nakrájet na kostičky a dát do polévky jako vložku a ne jako zavářku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy