REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koňská roštěná dušená na rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koňská roštěná dušená v celku ve vývaru z kostí, doplněného o červené víno a rajčata.


Ingredience:
Pro 6 osob:
750 gkoňského masa z roštěnce
300 grajčat (nebo 60 g protlaku z rajčat)
50 gsádla
60 gslaniny
30 gmásla (moučného)
10 gcibule
1/8 lčerveného přírodního vína
vývar z kostí (voda)
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté maso, je-li třeba, odblaníme, naklepeme, protáhneme slaninou, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném sádle po všech stranách prudce opečeme
2. Pak k masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nepatrně ji osmažíme a maso pečeme v troubě do poloměkka (asi 1 ½ hodiny)
3. Při pečení poléváme maso vlastní šťávou a podle potřeby přiléváme ke šťávě vývar (vodu)
4. Potom k masu dáme rozčtvrcená rajčata (protlak), červené víno, moučné máslo a maso dusíme doměkka
5. Měkké maso nakrájíme na porce, upravíme je na nahřátou mísu a přelijeme procezenou šťávou.

Doporučení:

Příloha: Bramborové knedlíky, špagety, nočky, rýže a salát ze syrové zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy