REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Konfitovaný česnek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V olivovém oleji velmi pomalu vařený česnek, vhodný například jako příloha ke grilovaným nebo pečeným masům.


Ingredience:
1 palice a vícečesneku
extra panenský olivový olej

Postup:

1. Česnek oloupeme, rozdělíme na jednotlivé stroužky (poslední slupku jim necháme), a dáme do menšího hrnečku
2. Zalijeme olivovým olejem, postavíme na zdroj tepla a necháme 2 hodiny táhnout (vaříme velmi pozvolna, při teplotě kolem 60-70 °C, aniž bychom dosáhli bodu varu)
3. Hotový česnek z oleje opatrně vytáhneme, okapaný a mírně zchladlý vyloupneme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Česnek i s olejem můžeme přelít do zavařovacích sklenic, uskladnit v chladu (ne v lednici!) a pak takto upravený česnek můžeme použít jako základ na některá jídla.

Poznámka:

Teplotu oleje si raději kontrolujte kuchyňským teploměrem!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy