REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koňaková špička

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špička z krému s piškotovými podstavci, po ztuhnutí namočená v rozpuštěné čokoládové polevě, ozdobená cukrovými hvězdičkami.


Ingredience:
Rozpis na 25 kousků:
150 gčokolády na vaření
120 gkulatých dětských piškotů
100 gmásla
50 mlvaječného likéru
Na dohotovení:
150 gčokoládové polevy
cukrové hvězdičky na ozdobení

Postup:

1. Čokoládu na vaření rozpustíme v horké vodní lázni a necháme zchladnout
2. Změklé máslo nakrájené na kousky, zchladlou čokoládu a vaječný likér vyšleháme do hladkého krému
3. Připravený krém naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a nastříkáme ho ve vyšší vrstvě na piškoty, které jsme rozložili na tác a pak indiánky uložíme do ledničky ztuhnout
4. Ztuhlé špičky potom namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě, ozdobíme několika cukrovými hvězdičkami a opět necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy