REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kompotová jablka s vitamínem C

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená jablka s cukrem, hřebíčky a kouskem citrónové kůry.


Ingredience:
6 ksjablek
6 kskousek cukru
2 kshřebíčky
2 dlvody
kousek citrónové kůry
šťáva z 1 ks citrónu
voda na máčení jablek

Postup:

1. I scvrklá jablka se dají upotřebit, oloupeme je, rozčtvrtíme, zbavíme jaderníku a házíme do vody
2. Dáme svařit vodu s cukrem, přidáme do ní kousek citrónové kůry, 2 hřebíčky a když se voda vaří, vložíme do ní rozkrájená jablka
3. Jen krátce je povaříme, brzy jsou jablka měkká
4. Kompot necháme vychladnout a ještě ho zakapeme šťávou z celého citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy