REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosky s náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kolečka potřená krémem a marmeládou, přiklopená kokoskami, máčená v hořké čokoládě.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
200 gmásla
100 gmoučkového cukru
4 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
hladká mouka na vál
Na kokosky:
4 lžičky marmelády
400 gcukru krupice
200 gkokosové moučky
9 ksbílků
Na náplň:
200 gmásla
150 grybízové marmelády
100 gmoučkového cukru
50 gkakaa
trochu rumu
Na dohotovení:
100 ghořké čokolády

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem do hladka, přidáme prosátou hladkou mouku, vejce a rychle vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme 30 minut v chladu odpočinout
2. Pak těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát, vykrájíme z něho kolečka, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě na 170 °C upečeme dozlatova
3. Na kokosky bílky smícháme s krupicovým cukrem, nahřejeme v míse ponořené do horké vodní lázně asi na 60 °C, vmícháme kokos s marmeládou, necháme vychladnout, potom z hmoty nastříkáme cukrářským sáčkem na plech vyloženým pečicím papírem malé kopečky, které pečeme při 200 °C 15-20 minut
4. Na krém do změklého másla vyšlehaného do pěny zašleháme moučkový cukr i kakao, ochutíme rumem a krém nastříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou po obvodu upečených koleček
5. Potom do středu krému stříkneme trochu marmelády a kolečka přiklopíme upečenými kokoskami, necháme v chladu ztuhnout a nakonec spodní stranu kokosek namočíme v rozehřáté hořké čokoládě a necháme opět ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy